Dagens fråga

Fick ett meddelande av en läsare tidigare idag.
Han ställde mig en kort fråga som han ville ha ett svar på.
Frågan var följande:
Bryan vad gör man med personer som trycker ner en?

Jag antar att alla här har varit med om det så därför vill jag att ni kommer med lite förslag till snubben.
Ni kan rätta mig om jag har fel men jag svarade till honom att det ända han ska göra är att ignorera personen.
Det kan vara svårt men vad du än gör så ignorera bara.

Kommentarer
» The S

för det första: det känns som att du inte har några bra råd att ge för varje gång någon frågar dig någon djupt så lägger du över ansvaret på dina läsare och låter de "sköta problemet". Jag tycker iaf att det får en att känna att man INTE kan fråga dig om råd..



för det andra: om det är någon aggressiv eller våldsam person som trycker ner en då ska man snacka med en vuxen! man kanske tror att det inte hjälper men tro mig det gör det! och prioritera alltid dina föräldrar först, alltså be om hjälp från deras sida först. men om killen bara trycker ner en med ord och du vet att han inte är "farlig" då ta ett snack med honom ENSAM! ta honom åt sidan någon dag och snacka allvar med honom utan att hota och så.



Jalla Bryan nu kan du kopiera det jag skrev och säga det till den där killen, nu gjorde jag ditt liv liiite enklare ellerhur? Peace

2010-06-11 // 21:48:44
» cindy

håller med S faktiskt. :)

2010-06-11 // 21:57:39
URL: http://cindydahiya.blogg.se/
» Anonym

Sant S

2010-06-11 // 22:39:29
» amina

S har helt rätt

2010-06-11 // 23:09:20
» J

Vad vill ni att Bryan ska svara egentligen?



Personen som vill ha hjälp säger bara vad ska man göra om en person trycker ner en? Ja då är det väl bara att ignorera. Det var ett bra svar. Om personen vill ha bättre hjälp får han utveckla sitt problem.



Jag själv har varit med om ett liknande fall och det var faktiskt min dåvarande bästakompis som tryckte ner mig. Han var på mig som en hök. Så fort jag sa någonting så skulle han kommentera något elakt. I början brydde jag mig inte men tillslut orkade jag inte med. Istället för att prata valde jag den lätta vägen och var nästan tyst hela tiden och slutade säga mina åsikter för att det blev så jobbigt. Även fast jag knappt pratade så varje gång jag gjorde det så var han på mig direkt. Det hela gjorde att jag blev osäker och fick jätte dåligt självförtroende. Jag slutade tro på mig och kände mig ledsen hela tiden.



Jag tänkte aldrig så mycket på hur mycket jag hade förändrats men när jag började gymnasiet så märkte jag det. Jag förstod att det var min kompis fel att jag tappat mitt självförtroende och blivit så osäker.



Men när började på gymnasiet öppnades nya möjligheter och jag började öppna mig på ett nytt sätt och började återfå mitt självförtroende. Enda tills det var en ny kompis i klassen som började försöka trycka ner mig, men jag hade återfått så mycket av mitt självförtroende så det pågick inte längre än 1 vecka. Det slutade med att jag gav han stryk och sen hade jag 3 underbara år på gymnasiet och jag tog studenten för en vecka sen.



Notera att jag aldrig har blivit mobbad eller utstött, jag har alltid haft många kompisar, många beundrare men jag har inte mått så bra och inte heller haft ett bra självförtroende.



Men om du har samma problem som jag hade. Att en kompis trycker ner dig, så måste du konfronterna honom/henne. Att slåss är inte nödvändigt men du måste säga till personen, och om personen inte förstår så ignorera den eller vänd till någon annan som får hjälpa.



Du har inte heller sagt hur gammal du är så man vet inte riktigt hur man ska hjälpa dig, men hoppas att mitt svar kanske har gett dig eller andra lite förståelse. Om någon vän eller någon annan är på er hela tiden även om det bara är på skoj så måste ni säga till!

2010-06-11 // 23:24:18
» BS

Ignorera är en grej man kan göra, men jag är osäker på om det är rätt.. Jag tycker att man ska säga ifrån, för att visa att det inte är okej. För om man låter andra trycka ner en blir det bara värre och värre. Så, säg ifrån, även om det kan vara jobbigt!

2010-06-11 // 23:33:53
» Anonym

Håller med Bs där

2010-06-11 // 23:39:38
» j.c

håller oxå med bs eftersom om man ignonerar de som trycker ner dig så kommer de tro att du är svag o inte vågar säga ifrån , så de kommer att fortsätta att trycka ner dig , så de är bättre att säga ifrån o visa att man inte är rädd även fast att man är de lite grann men man behöver inte visa de ;)

2010-06-12 // 12:41:23
» Live, Laugh & Love

Folk som trycker ner andra mår oftast dåligt själva.. De tror att genom att trycka ner någon annan kan dom få chansen att känna sig "bättre" än vad den personen är som de trycker ner. Så ta ingen skit från någon! Stå på dig & ta inte åt dig. Stäng bara av, och acceptera ALDRIG sånt för du vet vad som är sant.



Peaceeee out!

2010-06-13 // 03:24:03
URL: http://saraliicious.blogg.se/
» Live, Laugh & Love

Folk som trycker ner andra mår oftast dåligt själva.. De tror att genom att trycka ner någon annan kan dom få chansen att känna sig "bättre" än vad den personen är som de trycker ner. Så ta ingen skit från någon! Stå på dig & ta inte åt dig. Stäng bara av, och acceptera ALDRIG sånt för du vet vad som är sant.



Peaceeee out!

2010-06-13 // 03:40:08
URL: http://saraliicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback