Debatt!

Jag lovade er att vi skulle ha en debatt här på min blogg.
Jag viste inte direkt vad debatten skulle handla om så jag bad er att kommentera och komma med förslag.
Det var inte så jätte bra förslag men jag kom på en bra topic nu.. Dagens Ungdomar!
Hoppas det blir en bra debatt med många svar..
Dagens Ungdomar
Jag är själv nykterist, jag har aldrig rökt, eller testat att röka, jag har aldrig druckit eller smakat alkohol.
Vissa tror säkert att jag ljuger nu men de som känner mig väl vet att det är sant.
Så jag undrar vad det är som får vissa att dricka, röka och knarka.
Helt seriöst asså :S

Varför dricker ungdomar?
Till och med 12 åringar dricker alcohol nu för tiden, ni är snorungar, de ska vara hemma och kolla på tecknad fan.
Varför röcker så många ungdomar?
Samma sak där, 11 åringar röker till och med. Vad är det som händer?
Vad ligger bakom allt detta? Går det att stoppa eller inte? Kommer det att fortsätta vara så att ungdomar röcker/dricker/knarkar.
Låt debbaten starta...

Kommentarer
» sara

jag är precis samma dricker inte & röker inte , jag tror att de beror på grupptryck att man har ngn kompis som röker som får en att röka eller så tror man helt enkelt att de e tufft , för det finns många artister som sjunger/rappar om när dem rökte weed tex eller om bra saker med alkohol , men så jag tycker artister ska inte själv göra misstaget eftersom ibland säger dem "kids don't do drugs ..." och annat sen blir det stor skandal att han har rökt hash eller sniffat kokain.

2009-07-26 // 13:42:03
» Dellai

för det första kan du inte stava, det heter ALKOHOL och för det andra göör dagens ungdomar så för det kallar grupptryck

2009-07-26 // 14:03:03
» Anonym

Meen shiiiet han fråga bara och tror du att det stavas alkohol på engelska eller? alkohol/alcohol same shiet, det e skillnad på en bokstav mannen :S

2009-07-26 // 14:19:22
» ölö

haha Bryan, trodde inte så om dig(: själv är jag en 17 åring tjej, dricker inte, röker inte och har aldrig varit full:p vi passar<3<3

och Sara som kommenterade längst upp.. du sara.. jag har en massa kompisar som dricker&röker och brukar säga till mig: smaka smaka, jag ba vafan är det här för skit, jag vill inte smaka! Är inte som alla andra tjejer som ba går runt och jag vet inte vad de gör, BE STRONG assface

2009-07-26 // 14:32:47
» Anonym

hahaha bästa debatten bryan!

det är skit bra, jag gör heller inget av det dära precis som du. Asså ja ser ingen mening i det på gud, varför ska ja dricka liksom, vad för nytta har det?

Dagens ungdomar asså dom är knaaaas, tror det handlar mkt om grupptryck och att vara 'cool' och hänga med de coola männsikorna. Jag har också många som försöker tvinga mig att smaka men aldrig gjort det, det är så det ska va. Jag dricker inte vill de hänga med mig be my guest, om inte FUCK OFF BITCHES!

IMMA DO ME

2009-07-26 // 14:41:59
» Jonas

Det finns en rad faktorer att kolla på vad det gäller hur man börjar dricka &röka, det kan till exempel vara grupptryck som tidigare nämnt men jag började "kröka" eftersom jag själv dels tycker att det gör faktiskt stunden lite roligare och dels för att man blir lite mer modig. Det kan låta jätte omoget och töntigt men så är faktiskt dem enda fallen, sen så kan jag tycka också att dricker man en gång i veckan eller två så är det inge farligt. En annan faktor man kan titta på är också ifall dina föräldrar dricker så kan man få för sig att det är okej och då menar jag inte drcika allstå gå ut på krogen utan mer dricka ett glas vin för till middagen.

Men bryan kämpa på du! du har ju fotbollen!

2009-07-26 // 14:45:59
» you know who

jag tror delvis att de beror på grupptryck & att folk försöker att vara "coola".

men ändå så är de att vi alla är unga och tänker hur olika som helst. vissa vill smaka för nyfikenhetens skull och andra bara för att just smaka. sen kan man kanske tycka om de. typ tycka att de är kul att dricka och kanske gott att röka så man fastnar i det.

jag tycker det är skit dåligt att ungdommar under 15 börjar göra sånna här saker . men man vet verkligen inte hur man ska stoppa de.

fan vet ja asså. haha.

2009-07-26 // 15:41:51
URL: http://takemedownanytime
» Anonym

Jag tor allt handlar om status,Jag tycker allt ser bara äckligt ut, och små barn som röker, man är inte tuff, du får inte fler kompisar.. Man tjänar ingenting på att röka eller drika. Min kompisar brukar fråga, ska vi röka i en månad, det händer inget om man bara gör det i en månad, jag brukar säga tönt och gå därifrån, vissa människor är verkligen puckade...

2009-07-26 // 16:08:20
» Anonym

//madde



Förästen du e grymt cool att du aldrig har testat, du e min idol (a)

2009-07-26 // 16:10:16
» Anonym

grupptryck, man är "mobbad" om man inte gör det om ens kompis gör det, de är tvärtom

2009-07-26 // 18:49:37
» Anonym

asså nej nej nej nej nej nej och åter nej. Att dricka alkohol i vår ålder är fan inte grupptryck, man gör det för att allt blir så mycket roligare. Jag dricker inte ofta och när jag väl gör det är det inte mycket, men det har fan inget med grupptryck att göra. Det är roligt, stämningen blir bättre och alla blir gladare!



har aldrig testat att röra, aldrig tagit ett bloss. Kan hålla med om att snorungarna som röker gör det för att få status och grupptryck, men i vår ålder påverkas nästan ingen av grupptryck, men när man är barn aa

2009-07-26 // 20:33:24
» Tangz

Hahaha Dellai, passa din attityd, ditt fåne



Han kanske inte vill vara så noga när han skriver sin blogg, eller har du svårt att fatta vad han menar när han skriver "alcohol?"



Sorry, men jag tycker vissa borde passa sig, hatar bara när folk kommenterar massa bullshit i Bryans blogg.



Men bror, jag tror det är att man blir påverkad av andra, så fort en kompis dricker, kan jag börja dricka :P

2009-07-26 // 21:39:18
» Anonym

ursäkta men han har ju skrivit alkohol

2009-07-26 // 21:50:22
» Anonym

För de e himla kul att dricka. Röka samma sak, typ spännande elr va man ska säga. Droga samma sak ^^

2009-07-26 // 22:32:22
» Anonym

FUCK DROGER!!!!!!!!

2009-07-27 // 00:41:21
» Abbe

Haha! Man dricker för höjdpunktens skull, det är ett val man gör, man kan inte kalla folk snorungar för att dom dricker... Då ska jag ha lika stor rätt att kalla dig snorunge för att du bloggar?? Det finns ingen direkt åldersgräns till alkohol, eller rökning. Man gör sina val, du tog ditt val... Du började blogga. En del röker&dricker.. Vissa knarkar.. Men det är ingenting man kan räkna med. För det håller till och med knarkare om att det inte är bra.



PEACE.

2009-07-27 // 07:25:30
» e

Alla som skrivit, grupptryck etc. Visst en del trillar ju dit på de. Men en av anledningarna till att unga dricker & röker idag är för att det är så sjukt lätt att få tag i det! Det finns till höger och vänster och alla som har pengar kan få tillgång till det. Vill man göra något åt detta med så ska man inte sätta ugnarna i gruppterapi för dåligt inflytande på varandra, man ska stoppa svarthandeln. thats it. Som Abbe sa " man dricker för höjdpunktens skull, det är ett val man gör" .. Vi menar att man kan inte gå in i folks huvuden för att få dem att sluta dricka, man måste sluta ge dem dricka helt enkelt, låta de vänta till sin 18-årsdag.

2009-07-27 // 18:37:54
URL: http://emmahelenaa.blogg.se/
» Anonym

Alla ni som säger grupptryck och grejer, skitsnack ! de där gäller inte alla, a ok kanske dom flesta .. jag ville själv testa dricka för alla såg ut att ha kul, de va inte nåt fuckin grupptryck, nu dricker ja iaf inte .. ja håller med att de e dåligt att alla röker och dricker, ångrar mig själv som drack förut men inte längre och som röker men kan inte sluta nu, man gör de för skojs skull sen blir man fast i skiten, samma sak med droger har testat ett flertal gånger, och när man väl har testat vill man hellre ha de än dricka, då e man fast i skiten .. men men har inte ens hunnit fylle 16 och har redan testat all skit ! och ni som säger ni gör de för att va coola ja svär på allt ja har lust att döda er ! ja nämner inte mitt namn, pga de e bara mina närmaste som vet om de här och ja går fan inte och skryter och försöker va cool om att ja har testat skiten !

2009-07-27 // 23:42:44
» dee dee

asså abbe!! driiiiver du med mig!!?!?! jämför du droger, alkohol och röka med att fucking BLOGGA!!! asså plz get a hold of ur self!! man får inte fucking lung cancer och lever skador och shit av att BLOGGA ( därimot får man va drika röka ect) anyway... WTF!! asså begriper verkligen inte hur du ens kan lägga blogg och röka/drika in samma kategori!!! asså alla i garra say is, om du tror att blogg e lika farligt som.... asså jag FATTAR inte hur man kan säga ngt så dumt elr ens tänka!! att ta valet att drika elr röka e för fucksake inte samma sak som att börja blogga!!! du bör tänka om snorunge skiten för det e exakt vad jag ser dig som nu!!! liten, dum och okunnig!!!!

2009-07-28 // 02:17:56
» elin

jag dricker inte eller röker inte eller något sådant. för varför göra det? vi alla vet att det är farligt. och många verkar tycka att det är roligare att dricka? spelar roll, vi som inte dricker har sjukt kul ändå:)

men det finns faktiskt en hel del ungdomar som inte dricker eller röker, men tyvärr finns det för många som gör det:/

2009-07-29 // 22:08:38
» Anonym

jag dricker för att jag har lättare att släppa loss då. om det finns en kille i närheten som jag har ögonen på vågar jag då gå fram och prata med honom. om man är riiiiktigt hinkad är det bara jobbigt men om man dricker lagom är det bara roligt och man garvar åt saker man inte hade garvat åt om man var nykter. Jag har vart på fester där alla på festen skrikit drick,drick,drick! men inte gjort dt palla med grupptryck o grejer. Jag gör dt for fun.

2009-07-30 // 12:24:33
» vixen

jag dricker för att det gör vissa situationer extra kul, röka är dock bara skit..

2009-07-30 // 23:06:31
URL: http://fikison.wordpress.com
» Anonym

BOOOOOMBA LITE MER JAG BER DIG. HAR JU SETT DIG MED CIGG I HANDEN / Z & S

2009-07-31 // 15:33:18
» Vetttigt

*Att röka på, dricka och röka över huvud taget, behöver inte ha något med grupptryck att göra. Det handlar om man t.ex. är på fest och känner suget efter något att göra. Och vad finns då till hands om inte alkohol? Man blir liksom hypad av stämningen, av musiken, av dansen, av allt.

DÄRFÖR.



Och att röka på kan ha att göra med att man är trött på allt och vill prova på något nytt. Mycket kan ha med problem att göra, man vill liksom go out of mind och testa om det VERKLIGEN känns så bra som folk säger.

Alla vi vet att tonårsperioden är en av de mest pinsamma, jobbiga och roliga perioderna. Därför blir det oftast så att det är blandade känslor man känner. Man vet vet inte direkt vad man gör.

Och sen är det jävligt lätt att vara efterklok, det känner ni säkert oxå till.



Tack för mig. Hej o punkt.*

2009-07-31 // 22:54:02
» Svar till abbe

Vadå

"Det finns ingen åldersgräns på alkohol eller rökning"



??

Är du efterbliven, det är klart och tydligt att åldersgränsen ligger på 18.

2009-08-01 // 18:20:20
» Anonym

Eller hur åldersgränsen är 18. Det är mobbad att röka och dricka och ni som säger att det inte är på grund av påverkning, det är det visst. Era vänner ber er om att smaka på bara lite sen blir ni helt beroende. Eller så vill ni leka coola och få hög status.Ni säger det är roligt med alkohol vill säga en grej när ni dör då eller gör något medans ni är fulla finns det ingenting ni kan göra åt saken.

2009-08-06 // 23:57:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback