Utvisningen sänkte Arsenal

Ärligt talat så vet jag inte ens vart jag ska börja..
Men jag kanske kan börja med att säga att jag är trött på Daniel Alves.
Han är en grymt bra fotbollsspelare med bra egenskaper men jag hatar när han ska börja hålla på precis som han gjorde mot Arsenal. Han spelar alltid på gränsen till en varning, han drog Nasri i tröjan ett flertal gånger, tjafsar och gapskriker till motståndarna. Spelar fult i smyg och ska alltid överdriva när han blir tacklad. Så fort han ramlar ska han helt plötsligt ha frispark, så ser det ut att han tycker hela tiden.

Men nog om honom och tillbaka till matchen.
Barca hade hela matchen, de spelade ut Arsenal helt och hållet.
Det kan man inte säga nej till men det var massor med saker som inte gick Arsenals väg.
De fick göra ett målvaktsbyte tidigt i matchen vilket man inte hade räknat med direkt.
Grymt bra inhopp av ersättaren Almunia dock. Men Arsenal kom aldrig igång...

Barca rullade och rullade, skapade målchanser efter varandra men varje gång Arsenal fick tag på bollen gick det fem sekunder tills de tappade den igen. Och det var problemet, det fick aldrig igång något spel utan fick jaga hela tiden. Barca gjorde ett vackert mål som gav de ledningen, Arsenal kom tillbaka efter att Sergio nickat in den i fel kasse. Då steg så klart hoppet om en kvartsfinal plats upp men hoppet levde inte länge.
Robin Van Persie blev utvisad bara några minuter efter att Arsenal fått 1-1 målet.
Han hamnade i ett tveksamt offside läge men fortsatte att spela och skjuter bollen mot mål eftersom han inte hörde att domaren hade blåst. Helt plötsligt går domaren fram mot RVP och visar upp hans andra gula för dagen vilket resulterade i ett rött kort! Jag fattade inte vad som hade hänt, jag var ärligt talat helt chockad. Min Pappa tappade humöret och lämnade vardagsrummet. Jag satt kvar med blandade känslor eftersom jag visste att vi skulle ta oss vidare med 1-1 men skulle vi orka 40 minuter till med 10 man?
Det suger att se den här bilden och nej Arsenal kunde inte hålla emot med en man kort.
Efter målet funderade jag hela tiden om jag ska stänga av tvn eller kolla klart matchen.
Jag bestämde mig för att se klart på den fastän det inte var så roligt direkt.
Även om Barca ledde med 2-1 så var allt Arsenal behövde för att ta sig vidare ett mål till.
Bendtner får ett inspel serverad på silverfat av Jack Wilshere som gör honom fri..
Helt ren mot målvakten var han men sumpade chansen pga en dålig first touch.
Den chansen kom med fem minuter kvar att spela så självklart blev man förbannad.
Jag visste att det var över efter att Bendtner missat den chansen, den MÅLchansen.
Slutsignalen gick och Barca stod som vinnare.. Tråkigt, mycket tråkigt.
Jag hade så högaförväntningar på att Arsenal skulle ta sig längre i Champions League.
Nu kan man satsa allt på FA-Cupen men framförallt jaga guldet i Premier League.
Men det klart det svider eftersom det är Champions League som toppar allt!

Det jag tar med mig från den här matchen är inte att Arsenal aldrig fick igång spelet.
Nej, nej.. Det var en taktik att spela defensivt och hålla igen där bak, vilket det också lyckades med hyfsat bra! Djourou och Koscielny var absolut matchens lirare i Arsenal.

Det jag kommer att ta med från denna match är domarens usla domslut.
Jag är inte den typen som skyller på domarna men det här var katastrofalt.
Jag säger det inte för att skydda Arsenal, Barca skulle egentligen ha en straff när Messi blev fälld. Men det värsta var nog när han förstörde matchen totalt med att visa ut RVP.
RVP hörde inte ens att domaren hade blåst, fan det är 90.000 pers på läktaren visa lite känsla din domarjävel.. Hur fan ska man höra att du blåser på pipan när du blåser som en kärring! Fan vad jag blir irriterad, i helgen när Arsenal spelade mot Sunderland blev de bestulna på en straff då Arshavin blev knuffad. Inte nog med det, Arshavin gjorde även ett mål som blev avvinkat för offside när han var onside! Otur, det var otur idag.
Vad är det man brukar säga i England? C'mon ref!!

Kommentarer
» G

Håller verkligen med om att RVP inte förkannade gula kortet. Tror dommarn kännde pressen eftersom Arsenal spelarna försökte slösa tid från första touchen, tex Song's gula kort. Men det är fel att säga "Utvisningen sänkte Arsenal". Hur många skott på mål hade ni? Exakt.



RVP borde ha fått en röd när han slog Alves på ansiktet (försvarar inte alves' beteende nu). Om inget så borde Messi fått sin straff för att avgöra matchen.



Anyways, as grym match. Arsenal är det bästa laget i PL just nu. Hoppas dom vinner den!

2011-03-09 // 01:30:05
» G

Förtjanade* .. -.-

2011-03-09 // 01:31:21
» andre

2011-03-09 // 11:19:48
» andre

Cred till dig som erkänner att Barca skulle haft straff när Messi blev fälld. Är så j#vla trött på alla Arsenalfans som inte vågar erkänna att deras lag sög. 20-0 i skott. Det säger allt.



Hur kan man skylla på domaren när man inte ens lyckas skjuta ett skott mot mål? Barca hade fler chanser mot Barca-målet än vad Arsenal hade. Pinsamt.



Och Bryan, du har missat något totalt. Ok, det andra gula var helt felaktigt, men van Persie skulle åkt ut innan det när han stämplade Dani Alves med öppen fot. Där skulle han fått sitt andra gula. Jag vet, Alves är ful i spelet, men vad var inte Arsenal? De filmade, de maskade, de försökte medvetet skada Barcas spelare.



Ska vi snacka domarskandal, ta förra matchen. Detta är ingenting emot förra matchen. Skyll på Arsenal istället för på domaren. Arsenal sög, det var pojkar mot män. Punkt slut.

2011-03-09 // 11:25:09
» lovisa

allt bra?:)

2011-03-09 // 11:29:48
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
» Duduw

Bryan du ska inte ens snacka förra matchen så blev du så jävla glad men stackarn :( alla arsenal fans hade luft de log nu de gråter lycka till nästa år och gå vidare bara ni har florat man kan inte spola tiden tillbaka säger bara en grej ....... BARCA ÄGER ALLT OCH ALLA .VIVALA FC BARCELONA <3

2011-03-09 // 21:01:42
» Anonym

han ba alves filmar, kolla vad ronaldo gör så fort någon rör honom

2011-03-09 // 23:58:43
» Anonym

suntförnuft, då domaren måste se på saken och göra beslut efter sina tankar, egna beslut bortsett från regelboken. Men tyvärr så hade han inte det och det är synd för RVP

2011-03-10 // 21:54:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback